Een werken bij-site die voor iedereen toegankelijk is

Gemeente Meierijstad

referentie Meierijstad

Omschrijving

Sinds eind 2020 moeten alle (semi-)overheidsinstelling voldoen aan de Europese eisen van digi-toegankelijkheid. Dat betekent dat iedereen, ook bezoekers met een beperking, toegang heeft tot alle websites en apps van de overheid.

Gemeente Meierijstad en Hellopublic sloegen de handen ineen en lanceerden een digi-toegankelijke werken bij-site. Zo heeft iedereen, met of zonder beperking, toegang tot alle informatie en vacatures van Meierijstad.

1

externe audit

100%

Digi-toegankelijk! Iedereen, ook bezoekers met een beperking, heeft toegang tot alle websites en apps

Inclusieve

gemeente en werkgever, zowel online als offline

Over gemeente Meijerijstad

Gemeente Meierijstad telt 81.705 inwoners. De gemeente staat hiermee in de top 10 van grootste gemeenten van Noord-Brabant. 

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Bekijk daarom de video en krijg een beeld hoe het is om te werken bij deze gemeente. 

"Veel leveranciers waren er nog niet klaar voor. Er was gewoon geen partij op de markt, die een digitaal toegankelijke werken bij-site kon leveren."
Maaike Kars P&O adviseur bij gemeente Meierijstad
Maaike Kars

Een inclusieve gemeente en werkgever

Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen waardoor makkelijk over het internet navigeren niet vanzelfsprekend is. Denk daarbij niet alleen aan blinden en doven, maar ook mensen met kleurenblindheid, dyslexie of autisme. “Het is eigenlijk gek dat er wetgeving voor nodig is,” vertelt Maaike Kars. “Wij willen dat iedereen mee kan doen en kopen iets alleen in als het digi-toegankelijk is. Dat past bij onze ambitie om een inclusieve gemeente en werkgever te zijn.” Maar het vinden van een leverancier die hieraan kon voldoen bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Meer over ons

Ontwikkelen met empathie

Hellopublic wil dat al haar websites toegankelijk zijn voor iedereen. Samen met gemeente Meierijstad hebben we ervoor gezorgd dat het werken-bij template aan alle eisen voldoet. Digi-toegankelijkheid gaat over secuur en netjes programmeren. Het is eigenlijk ontwikkelen met empathie. Je moet je bijvoorbeeld afvragen of je door een bepaalde pagina kan navigeren als je alleen een toetsenbord kunt gebruiken. Ook qua design vraagt digi-toegankelijkheid om een andere manier van denken. Vooral video bleek een uitdaging. Voor blinden en slechtzienden is het belangrijk om alles te vertellen wat in de video te zien is. Voor doven is juist het visuele belangrijk. Het resultaat zie je hier.

Lees over onze aanpak

Digitoegankelijkheid als randvoorwaarde voor inclusiviteit

 

Digi-toegankelijkheid niet gaat om techniek, maar om mensen. Hellopublic wil mensen helpen aan een fijne baan. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Maaike Kars benadrukt: “Voor veel organisaties is inclusiviteit een belangrijk thema. Hierbij gaat het niet alleen om een inclusieve cultuur binnen je organisatie, diversiteit in medewerkers of de toegankelijkheid van je kantoorgebouw. Het gaat ook om je digitale toegankelijkheid als organisatie. Dat lijkt misschien heel technisch, maar uiteindelijk zijn het allemaal randvoorwaarden om ervoor te zorgen dat ook écht iedereen mee kan doen.”

De oplossing vind je hier
Twee vrouwen aan het brainstormen bij gemeente Meierijstad

Werken bij Gemeente Meierijstad

Ook aan de slag met digitoegankelijkheid?

Wil jij net als gemeente Meijerijstad aan de slag met digitoegankelijkheid? Wij denken graag met je mee! Vul het formulier in en één van onze recruitmentadviseurs neemt contact met je op. 

Ja ik wil graag advies